Artikler om migræne og hovedpine

Hvordan reducerer jeg mine migræne-triggere?

Dette er et vanskeligt felt at give spot-on svar på. I de kommende numre af medlemsbladet vil jeg alligevel forsøge at give inspiration til, hvordan du selv kan være din egen triggerdetektiv. Hvis vi antager, at migræne bliver udløst af et over­aktivt nervesystem, så gælder; Jo mere strøm i ledning­erne - jo mere ”lys i lampen” - her forstået; migræne. Jo flere ledninger med strøm i – jo mere migræne

Læs mere …

Få styr på bidproblemerne

Jeg var kursusgiver i Horsens i nov.17 på et GrindCare bruksisme-kursus hvor professorerne Peter Svensson fra Aarhus, Frank Lobbezoo fra Holland og Takashi Lida fra Japan var hovedtalere.  Søvnabnø skyldes, at de øvrige luftveje falder sammen, så der ikke er fri luftpassage.

Læs mere …

Behandling af migræne med rynkemiddel

Et rynkemiddel er en nervegift der dannes af en bakterie og bl.a. har den evne at kunne få en muskel til at slappe af. Videnskabelige undersøgelser har vist at behandling med et rynkemiddel hos nogle kan have effekt på kronisk migræne. Virkningsmekanismen er dog endnu ikke helt afklaret, men det skønnes at stoffet blokerer for smertesignaler og dermed indirekte udviklingen af migræne. 

Læs mere …