• Information
  • Arrangementer vedr. hovedpine og migræne

Arrangementer

Foredrag om forskningen ved Hovedpineklinikken

Torsdag, 08-03-2018, 19:00–21:00

Esbjerg Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg

Kom og bliv klogere på din hovedpine

Sygeplejerske og ph.d. studerende Louise Schlosser fortæller om forskningen ved Hovedpineklinikken.

Fysioterapeut Tina Bay fortæller om vores fysioterapeutiske tilbud i det tværfaglige team.

Hovedpinesygeplejerske Lena Jæger vil fortælle om det sygeplejefaglige aspekt af hovedpinebehandlingen her på Hovedpineklinikken Sydvestjysk Sygehus.

Fælles for både Lena og Tina er desuden, at de har varetaget patientuddannelsen i forskningsprojektet, hvilket de kan fortælle lidt om, og den måde at arbejde med medicinoverforbrugshovedpine på.

Tilmelding senest den 5. marts på post@hovedpineforeningen.dk. Gratis for medlemmer ikke medlemmer kr. 50,-

Foredrag med forsker om børn og migræne

Onsdag, 14-03-2018, 18:30–20:00

Kiropraktisk Center og Børneklinik, Vivaldisvej 6, 9700 Brønderslev

Kiropraktor Susanne Lønne, som forsker i børn og migræne sammen med kiropraktisk behandling vil fortælle om hendes foreløbige resultater. Kom og hør om hendes spændende forskning som hun er igang med. Alt for mange børn lider af migræne og hovedpine og mange har også problemer med ryggen.

Alle er velkommen, foredraget er gratis, men af hensyn til antal pladser bedes i sende en mail til post@hovedpineforeningen. dk senest den 8. marts.

Forstå din hovedpine, foredrag om smerter også for pårørende

Tirsdag, 20-03-2018, 18:00–21:00

Kulturhus Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, lokale 1, 1359 København K

Kurset ledes af læge, forsker og kognitiv terapeut Laila Bendix der til daglig underviser i smertehåndtering på Smertecenter Syd på Odense Universitetshospital. Laila lider selv af migræne, så hun ved hvad hun taler om.

Smerter er kroppens advarselssignal om, at der er ved at ske skade på vores krop. Den passer på os, så vi ikke lader hånden ligge på den varme kogeplade. Når smerten bliver kronisk, som ved spændingshovedpine og migræne, har den ikke længere den funktion, men hjernen er psykologisk set stadig i beredskab.

Når man lever med en kronisk smertesygdom, er det vigtigt at forstå smertens funktion og psykologi. Herigennem åbner der sig nemlig muligheder for at arbejde med sit forhold til smerten og de følger som smerten ofte fører med sig. Det kan være hukommelsesbesvær, angst og isolationstrang samt udfordringer i familien og med arbejdsevnen. Det kan være svært at være pårørende til en smertepatient, kom og få nogle tips og tricks til at håndter livet med smerter både som patient og som pårørende.

Alle er velkommen, tilmelding senest den 10. marts på  post@hovedpineforeningen.dk
Entre medlemmer kr. 75,- ikke medlemmer kr. 125,- incl. et let traktement.