Artikler om migræne og hovedpine

Smerteoplevelsens kompleksitet

At leve med hovedpine eller migræne er ofte ikke særligt forudsigeligt, nogle dage kan smerterne være altoverskyggende andre dage kan de træde mere i baggrunden eller måske helt være væk. Intensiteten af smerten kan også være ens to dage, men oplevelsen af hvordan de påvirker dagen kan være helt forskellig afhængigt af hvordan du ellers har det og hvad du skal.

Læs mere …

Træning hjælper personer, der lider af migræne, spændingshovedpine og nakkesmerter

Mange personer der lider af migræne lider også af spændingshovedpine og nakkesmerter, og ny forskning viser at konditionstræning har en positiv effekt på dagligdagsaktiviteter. En gruppe med migræne, spændingshovedpine og nakkesmerter trænede tre gange om ugen i tre måneder, og det resulterede i at de bl.a. oplevede at kunne være mere aktive og bedre kunne deltage i dagligdagsaktiviteter i hjemmet og på arbejde.

Læs mere …

Hvordan reducerer jeg mine migræne-triggere?

Dette er et vanskeligt felt at give spot-on svar på. I de kommende numre af medlemsbladet vil jeg alligevel forsøge at give inspiration til, hvordan du selv kan være din egen triggerdetektiv. Hvis vi antager, at migræne bliver udløst af et over­aktivt nervesystem, så gælder; Jo mere strøm i ledning­erne - jo mere ”lys i lampen” - her forstået; migræne. Jo flere ledninger med strøm i – jo mere migræne

Læs mere …

Få styr på bidproblemerne

Jeg var kursusgiver i Horsens i nov.17 på et GrindCare bruksisme-kursus hvor professorerne Peter Svensson fra Aarhus, Frank Lobbezoo fra Holland og Takashi Lida fra Japan var hovedtalere.  Søvnabnø skyldes, at de øvrige luftveje falder sammen, så der ikke er fri luftpassage.

Læs mere …