Artikler om migræne og hovedpine

Migræne og Hovedpineforeningen

Migræne: Kar og triptaner

Migræne er en utrolig hyppig og kompleks sygdom, der viser sig meget forskelligt hos patienterne. Sygdommen involverer mange forskellige symptomer, og hovedpinen er kun en del af symptom-billedet. Der er stor diskussion om, hvad der udløser migræne, og hvad der udløser migrænesmerten.

Læs mere …

Min vej til fred...

Jeg har lidt af migræner siden jeg var barn, og mit liv har været præget af smerterne og begrænsningerne, der fulgte med. Jeg har nu fundet min vej ud – eller igennem, er det nok nærmere – og dette er min beretning om hvordan det er lykkedes. Jeg håber at den kan være en inspiration til jer, der kæmper med samme problem, så I aldrig giver op i jeres søgen efter hvorfor smerterne kommer, og hvor hjælpen kan findes.

Læs mere …

Medicin gør huden ekstra følsom over for sol

Du bør især være ekstra forsigtig med solen, hvis du regelmæssigt tager: medicin til hjerte og kredsløb, fx vanddrivende medicin og blodtryksmedicin medicin mod psykiske sygdomme (psykofarmaka) medicin mod infektioner (antibiotika) medicin mod malaria naturmedicin, fx perikon mod nedtrykthed, modløshed og tristhed. Andre typer af medicin kan dog også øge din huds følsomhed over for lys.

Læs mere …