Hovedpine, migræne og smerter m.m.

Jeg vil gerne bidrage med et indlæg i bladet her om, hvordan jeg som alternativ behandler arbejder med disse ting i min klinik. Hvert menneske er unikt, derfor er behandlingen det også. Der er rigtig mange grunde/årsager til hovedpine, hvorfor behandlingen også skal tilpasses den enkelte. For mig er det vigtigt at få belyst hvordan livet har været før og efter start af hovedpine/migræne. Har der været udløsende faktorer? ulykker? andet?

Det er vigtigt at se på mine klienter hele vejen rundt, hvorfor det også er meget vigtigt at få lavet en journal hele vejen rundt, fysisk, psykisk og socialt, alt er betydningsfuldt for at kunne tilrettelægge behandlingen til den enkelte klient, det kan være akupunktur, homøopati, massage, zoneterapi m.m.

Alle behandlingsformer har forskellig indgang til kroppen. Og for at slå det fast engang for alle, så har kineserne for længst regnet det ud, de har mindst 15 typer af hovedpine syndromer. Dette finder jeg frem til via journalen og puls og tunge diagnose. Via heilpraktikken søger jeg årsager via irisanalysen og journalen. Der kan være belastede organ systemer, som skal understøttes for at komme i balance. Jeg bruger desuden massage og zoneterapi og mærker mig her frem til spændinger/områder som skal behandles.

Så som du kan læse ud af denne artikel er der rigtig mange årsager og flere tilgange til at løse problemet. Du kan evt. se på min hjemmeside hvor klienter har skrevet om deres behandling hos mig. www.alminde-akupunktur.dk 

Artikel skrevet af: Majbrith Knudsen, Sygeplejerske, akupunktør og heilpraktiker.