Varmt vejr udløser migræneanfald

Hver gang den daglige gennemsnitstemperatur stiger med 5 grader, øges risikoen for et migræneanfald med 7,5% viser en amerikansk forskning.

Så pas på i sommervarmen, drik rigelig med væske (ikke alkohol) tag hat og solbriller på.

Amerikanske forskere har gransket mere end 7.000 sager, hvor personer har henvendt sig på skadestuen med meget stærk hovedpine i årene 2000-2007.

Resultatet viser, at når temperaturen gennemsnitligt stiger med fem grader celcius om dagen, bliver risikoen for et anfald af stærk hovedpine også 7,5% større den efterfølgende dag.

Forskerne bag projektet håber, at den nye viden kan hjælpe patienter til at kunne forebygge de smertefulde anfald, skriver BBC.
Udover at forskerne udregnede det foregående døgns gennemsnitstemperatur, tog de også lufttrykket i betragtning. Et par dage med lavtryk på barometeret ser også ud til at kunne udløse stærk hovedpine, dog er sammenhængen ikke lige så tydelig som termometerets udsving.

Alt i alt fik 2.250 personer stillet diagnosen "migræne", mens 4.803 fik anslået at have "spændingshovedpine" eller "uspecificeret" hovedpine.