Stress af på en nem måde

Ny metode får kroppen til at huske de indlærte øvelser, så træningen efter kort tid kan reduceres til få minutter

Stress er blevet en af de hyppigste årsager til sygefravær på arbejdspladsen. Men faktisk er det ikke så svært at komme af med sin stress – ved hjælp af de mange udmærkede redskaber og metoder, der i dag findes. En af de mere nemme løsninger, er Autogen Træning (AT), som er en meget populær afspændingsmetode i Tyskland, og så effektiv, at sygesikringen der har valgt at give tilskud til behandlingerne. I Danmark er det nu muligt via et kursus hos akupunktør Achim Steinhäusser at lære at bruge AT-metoden.

Autogen Træning er en afspændingsmetode med et systematisk træningsprogram. Igennem selvsuggestion føres kroppen og sindet i en dyb og behagelig tilstand af hvile, afspænding, indre ro og regeneration.

Det, der adskiller AT fra andre afspændingsmetoder er, at man træner kroppen i at huske afspændings-tilstanden. Dvs. at man efter nogen måneder af daglig træning á cirka 20 minutter, kan reducere træningen til kun tre minutter. Kroppen kan med andre ord huske hvad den skal gøre, og afspændings-tilstanden opnås dermed hurtigere.

Autogen Træning kræver ingen udstyr og kan udføres både siddende eller liggende, dermed kan man hurtig forvandle en kvarters bus tur eller fem minutter på venteværelse til en mulighed til at tanke ny energi.

Afspænding via gør-det-selv metoden
Autogen træning blev udviklet af den tyske nervelæge og stifter af det tyske selskab for lægelig hypnose J.H. Schultz (1884-1970) omkring 1920. I sit arbejde som psykiater og psykoterapeut anvendte han hypnose i behandling af psykosomatiske lidelser. J.H.

Schultz observerede at mange af hans klienter oplevede varme og tyngde fornemmelser under hypnose. Han antog, at disse var automatiske kropslige reaktioner når psyken og sindet er i en tilstand af dyb afspænding. 

Motivationen i J.H Schultzs arbejde var at kunne videregive et redskab, som hans klienter selv kunne anvende - og dermed bryde afhængighedsforholdet mellem terapeut og klient. 

Resultat af hans arbejde er et træningsprogram som, hvor klienten selv kan føre sind og psyke i en afspændingstilstand via et kropsligt program. Det består af otte trin. Igennem faste sætninger som for eksempel ”min arme og ben er behagelig varm” og indre billeder fører man kroppen ind i en dyb afspændingstilstand.
- Som akupunktør behandler jeg en del klienter som lider under stress-symptomer og udbrændthed. 

Jeg har længe ønsket at formidle et redskab til forebyggelse, som er et vigtigt aspekt indenfor kinesisk medicin. Med Autogen Træning har jeg fundet dette redskab, som er enkelt og alligevel kan gøre en stor forskel i et menneskes liv, siger Achim Steinhäusser, og fortsætter:
- Den forskel har jeg selv oplevet under min skoletid i Tyskland, hvor jeg brugte AT til at modvirke eksamensangst og nervøsitet. Derfor glæder det mig at kunne formidle en metode som jeg selv har erfaret virker. 

Achim Steinhäusser er uddannet indenfor Traditionelt Kinesisk Medicin (TKM) og akupunktur, samt er en af de få instruktører inden for Autogen Træning i Danmark. Han arbejder til dagligt som behandler-, kursus- og foredragsholder.

Yderligere informationer fås hos Achim Steinhäusser på telefon 41 46 38 16
Mail: post@asakupunktur.dk
www.Autogen-Traening.dk
eller www.asakupuntur.dk