Stik mod smerter!

Kan man fjerne kroniske smerter med tynde akupunkturnåle? eller er det placeboeffekten der slår igennem, når nogen siger det hjælper? Det ville en gruppe amerikanske forskere ved Memorial Sloa-Kettering Cancer Center i New York finde ud af. De ville tjekke effekten af akupunktur for patienter som led af, ryg- og nakkesmerter, slidgigt, kronisk hovedpine og skuldersmerter. De lavede en analyse af høj kvalitet. Forskerne samlede rådata fra 29 studier, som  til sammen omfattede ca. 18.000 patienter. Samtlige patienter havde haft smerter i mindst en måned og effekten blev vurderet en måned efter at behandlingen var færdig. En kontrolgruppe fik "narreakupunktur" det vil sige, at nålene kun lige blev stukket i det øverste hudlag. Konklusionen er krystalklar: Akupunktur virker mod kroniske smerter. Forskerne skriver også, at dette bør få betydning for klinisk praksis. 
(Kilde: www.nhi.no)

Ja, selvfølgelig hjælper akupunktur, bare det er de rigtig uddannede der udfører det, kinesernesom har brugt det i tusind år, kan vel ikke tage fejl! Spørg jeres egen læge, mange praktiserende læger bruger også akupunktur, jeg har dog på fornemmelsen, at man selv skal spørge dem. Igen det er det med den tid, de har til rådighed til hver patient, man skal jo gene sidde med nålene i min. 15 min. Nogle læger har et ekstra rum, de kan bruge hvor patienterne man sidde. 
Hanne J.

HOBBY FOR HELBREDET
At have en engageret hobby, er godt for os og kan faktisk virke livsforlængende på os. Japanske forskere har fundet ud af, at mennesker der føler, at de har en meningsfuld hobby lever længere. En engageret hobby ser også ud til at kunne beskytte mod Altzheimers sygdom.
(Kilde: www.webMd.com)

SEXLYST OG ÆBLER
An apple a day, keeps the doctor away!Et studie konkluderer at kvinder der spiser mindst et æble om dagen, oplever at deres sexliv fungerede bedre end de kvinder, som ikke spiste æbler. Forskerne mener, at det er de sunde polyfenolene der er i æble­skraldet, som forbedrer blodgennemstrømningen nedentil.
(Kilde:Womans Health)