REM søvn spiller en rolle ved kronisk migræne

ScienceDaily (23. juni 2010) – Det rapporteres fra det amerikanske Hovedpine Selskabs årlige videnskabelige møde i Los Angeles, at søvnmangel fører til ændringer i niveauerne af vigtige proteiner, der fremmer begivenheder involveret i den underliggende patologi af migræne. Paul L. Dunham, Ph.D. og hans team på Missouri State University's Center for Biomedicinsk & Life Sciences har forsøgt at forstå nogle mekanismer, såsom søvnforstyrrelser og hvorledes de øger risikoen for migræne og kan endda udløse migræne.

 "Tidligere kliniske data understøtter en sammenhæng mellem søvnkvalitet og migræne," sagde Dr. Durham, "så vi brugte en etableret model af søvnmangel til at måle indholdet af proteiner, der kan sænke aktivering og tærsklen af perifere og centrale nerver som er involveret i smertetransmission under migræne.

Vi fandt, at REM søvn skyldes øget udtryk af proteinerne p38, PKA, og P2X3, som er kendt for at spille en vigtig rolle som initiativtager og opretholdelse af kroniske smerter. "

 "Vi ved kun lidt om de biologiske mekanismer, der ligger til grund for, hvordan visse faktorer udløse et migræneanfald," sagde David Dodick, MD, formand for AHS

Negative barndomsoplevelser forbundet med hyppighed af hovedpine hos voksne
ScienceDaily (23. juni 2010) - Børn, som oplever mishandling, såsom følelsesmæssige, fysiske og seksuelle overgreb er mere tilbøjelige til at opleve hyppig hovedpine, herunder kronisk migræne, som voksne, siger forskere på det amerikanske Hovedpine Selskabs årlige videnskabelige møde i Los Angeles.


Ved hjælp af data fra en undersøgelse om negative barndomsoplevelser fra 17.337 voksne medlemmer af Kaiser Health Plan i San Diego, har Gretchen E. Tietjen, MD, fra University of Toledo College of Medicine, og hendes team fundet, at antallet af episoder viste et gradueret forhold til sandsynligheden for at opleve hyppig hovedpine. Hendes undersøgelse blev støttet af Centers for Disease Control og Forebyggelse. "Vi kiggede på otte typer episoder - følelsesmæssige, fysiske eller seksuelle overgreb, oplevelse af vold i hjemmet, opvokset med psykisk sygdom i hjemmet, i tilfælde hvor husstandsmedlemmer var indespærret eller misbruger narkotika, og oplevelse af forældrenes separation eller skilsmisse." sagde Dr. Tietjen.

"Hver episode øger risikoen for hyppig hovedpine, og jo flere desto større risiko for hyppig hovedpine. Dette antyder, at sådanne episoder kan bidrage til udvikling og hyppigheden af svær hovedpine senere i livet".

"Tidligere undersøgelser har knyttet mishandling i barndommen til hyppig hovedpine og migræne," sagde David Dodick, MD, formand for AHS. "Det biologiske fundament for dette forhold bør være et mål for fremtidig forskning og klinikere bør være opmærksomme på og vurdere for dette vigtige forhold"

Stigmatiseringen af migræne er betydeligt værre for dem med kronisk migræne
ScienceDaily (23. juni 2010) - Forskere undersøger for første gang hvordan personer med migræne oplever stigmatiserende effekt af deres sygdom. Undersøgelsen viser, at personer med kronisk migræne oplever værre stigmatisering end personer med episodisk migræne og mere end dem med andre neurologiske sygdomme, herunder slagtilfælde, epilepsi og MS.
Den forskning, blev præsenteret på Amerikansk Hovedpine Selskabs årlige videnskabelige møde i Los Angeles, og blev gennemført i Jefferson Hovedpine Clinic ved Thomas Jefferson University Hospital i Philadelphia ved Jung E. Park, MD og hendes team.

"Mange sygdomme som HIV, mental sygdom, og kræft kan være meget stigmatiserende, hvilket resulterer i depression, angst, nedsat livskvalitet, og afbrydelse af sociale relationer," sagde Dr. Park. "Vores mål var at forstå, hvordan stigmatisering er ved migræne."

Holdet undersøgte 123 ambulante patienter med kronisk migræne (CM) og 123 med episodisk migræne (EM) i alderen fra 18 til 65 ved hjælp af Stigma Scale for Kronisk Sygdom (SSCI), et nyligt udviklet 24-punkt instrument, der giver mulighed for kvantitativ vurdering af stigmatisering i personer med neurologiske lidelser og sammenligninger på tværs af sygdomme, Migræne Disability Scale (MIDAS) og SF-12, en måling af livskvalitet.

"SSCI var markant anderledes i EM vs CM (41,6 ± 14,84 vs 54,05 ± 20,15 (p <0,001)," bemærkede Dr. Park, "mens patienter med kroniske neurologiske sygdomme; slagtilfælde, epilepsi, dissemineret sklerose, Alzheimers, ALS og Parkinson's sygdom havde en gennemsnitlig score på 42,7 ± 19,7. ”I migræne er stigmatisering korreleret med handicap målt ved MIDAS, og negativt med den fysiske og psykiske komponenter af livskvalitet, målt ved SF-12, selv om korrelationer ikke var stærk. "Vi var overraskede ikke blot af graden af stigmatisering som opleves af personer med migræne, men også af, hvor lidt vi kunne forklare ved invaliditet og livskvalitet.
 
"Det er ligeså vigtigt at forstå virkningen af migræne i forhold til patienters livskvalitet, som det er at forstå dets medicinske og fysiologiske virkning," siger David Dodick, læge og formand for AHS. "Vores håb er, at arbejde som dette i sidste ende støtte udviklingen af det offentlige sundhedsvæsens strategier til bekæmpelse af stigmatisering virkningerne af migræne."
Dr. Park er enig, og håber, at ved at forstå, hvad der driver den stigmatiserende effekt, og måske hvad der beskytter visse personer fra at føle sig stigmatiseret, kan forbedre livet for personer med migræne. Vi skal i sidste ende forstå stigmatisering ikke blot fra patientens perspektiv, men også holdningen hos de familier, arbejdsgivere og bekendte, der stigmatiserer personer med migræne, og for at udtænke mere effektive strategier inden for folkesundhed.


Tidende Reference:
1. Astrid Milde-Busch, Astrid Blaschek, Ingo Borggräfe, Florian Heinen, Andreas Straube, og Rüdiger von Kries. Sammenslutninger af kost og livsstil med Hovedpine i High-School Studerende. Hovedpine, 7 juni 2010 DOI: 10.1111/j.1526-4610.2010 0,01706. x

Story Kilde:
Ovenstående historie er genoptrykt (med redaktionelle tilpasninger af Science Daily personale) fra materialer, der leveres af American Hovedpine Selskab , via EurekAlert! , en tjenesteydelse af AAAS.