Pas på med hovedpinepiller!

Hver dansker spiser i gennemsnit 175 hovedpinepiller om året, hvilket svarer til en pille hver anden dag, oplyser Danmarks Apotekerforening. Og tallet er stigende. Det er næsten ligegyldig hvor mange tabletter man tager om dagen (dog ikke udover hvad der står anbefalet dagsdosis). Det er antal af dage man tager dem, der betyder noget.

Ting du selv kan gøre

Hvis man spiser hovedpinepiller hver dag. Kan de faktisk give hovedpine, så man kommer ind i en ond cirkel. Der er risiko for maveblødning, mavesår, forhøjet blodryk og blodprop i hjertet.
Før du tager pillerne, så prøv at tænke på, om der er nogle ting du selv kan gøre. F.eks hvis du er stresset, slap af ca 15 min når du kommer fra arbejde og lyt til en afslapnings CD, løb eller gå en tur evt. i middagspausen. Dyrk yoga. Ved spændinger gå til fys. eller zoneterapi, vigtigt man undgår spændinger, da det ofte er dem der forårsager hovedpinen eller migrænen. Ikke for lidt eller for megen søvn og spis sundt, vigtigt med et godt morgenmåltid. Sult kan give hovedpine, spis regelmæssigt.
Gerne mindre måltider i løbet af dagen. Migrænikere skal faktisk spise så ofte som diabetikere. Vær også opmærksom på træk og kulde på nakken og skulderne, dette kan også udløse spændingshovedpine.
Gå jævnligt til en optiker og få tjekket synet, forkert syn kan give muskelinfiltrationer og hovedpine.

Mange der sidder foran en skærm skal ofte have skærmbriller for at aflaste øjnene. Forkert bid kan udløse migræne, få evt. lavet en bideskinne. Få din tandlæge til at tjekke din tandstilling. Stærk og krydret mad, stærke oste, citrusfrugter, mørk chokolade, vin og spiritus og produkter der indeholder aspartam kan udløse migræne. Sukker og hvidt brød. Alt hvad der er modnet og røget. En del kan heller ikke tåle syrnet mælkeprodukter. Men der findes desværre ingen tabel for alt er individuelt hos hver enkelt hovedpinepatient. Hvad den ene kan tåle kan en anden måske ikke. Læg mærke til hvad du har spist før et anfald (kan været et helt døgn tilbage) og skriv det ned.

Brug en hovedpinekalender hvor du kan lave notater.