Pas på de nye P Piller !

Risiko for blodpropper er mindre ved gamle p-piller end nye, og det skal praktiserende læger huske, når de anbefaler p-piller til kvinder, mener sundhedsstyrelsen.

De gamle p-piller giver halvt så stor risiko for blodpropper end de nye fra tredje og fjerde generation.
De gamle p-piller skal være første valg når der udskrives recept udtaler sundhedsstyrelsen.
De praktiserende lægers organisation PLO, vurderer da også, at de er blevet langt bedre til at anbefalede andengenerations pillerne.
Der er fortsat et flertal, der får tredje- og fjerdegenerationspiller. Men i  et stigende omfang og langt de fleste tilfælde udskriver vi andengenerations p-piller. Det er noget vi er blevet meget opmærksom på, udtaler han.
Professor i gynækologi på  rigshospitalet Øjvind Lidegaard rettede en skarp kritik  mod de prak. læger i Jyllands Posten, som iflg. ham skal blive bedre til at anbefale p-piller med mindre risiko fo blodpropper.
Det er de praktiserende læger, som har ansvaret for at få skiftet p-pillerne ud hos piger og kvinder. Det er mig en gåde, hvorfor det ikke sker, udtaler professoren til J.P.

MANGE PÅ PILLER
Iflg. sundhedsstyrelsens lægemiddelstatistikregister bruger 400.000 kvinder dagligt p-piller.

Tallene, der r fra 2010, viser samtidig, at danske kvinder hyppigst bruger tredjegenerations p-piller, og at denne type oftest ordineres til nye brugere.

Så piger, få set på jeres p-piller, vi må også selv tage vare på vores liv, og være opmærksom, når vi hører noget i medierne.
Der er mere Gestagen i de nye p-piller og det kan være med til at udløse blodpropper. Os med migræne har i forvejen større chance for blodpropper, så det kan ikke anbefales at bruge de nye p-piller. De kan også være med til at forstærke migrænen.
Mange kan også få bedring af brug af p-piller hører vi, men det må sikkert være at de "gamle. Tal med jeres læge !