Min vej til fred...

Jeg har lidt af migræner siden jeg var barn, og mit liv har været præget af smerterne og begrænsningerne, der fulgte med. Jeg har nu fundet min vej ud – eller igennem, er det nok nærmere – og dette er min beretning om hvordan det er lykkedes. Jeg håber at den kan være en inspiration til jer, der kæmper med samme problem, så I aldrig giver op i jeres søgen efter hvorfor smerterne kommer, og hvor hjælpen kan findes.

Siden jeg var 8 år gammel har jeg haft mange migræner hver måned. Nogle perioder har været værre end andre. I flere år ad gangen – specielt under mit studie, og det efterfølgende arbejdsliv – har jeg haft hovedpine hver dag, heraf migræne 10-12 dage om måneden. Hvis I er i en lignende situation, ved I hvor meget dette definerer den måde man lever på, både i form af at finde den rigtige medicin, dosere så man ikke kommer ud i overforbrug af medicinen, afprøve forskellige forebyggende midler, tage forholdsregler i alle aftaler, så man kan bakke ud i sidste øjeblik hvis et migræneanfald viser sig umuligt at slå ned, passe på søvn, stress, fødevarer, flimrelys, osv. osv. osv. Det er et kæmpe arbejde, især hvis man insisterer på at leve et nogenlunde normalt liv, men jeg har altid undgået at indse hvor belastende og ubehageligt det var, for hvilken nytte ville det være at kollapse under vægten. Det ville jo ikke ændre noget. Jeg har været et utal af steder i min søgen efter netop den behandling, der kunne betyde forskellen. Men hver gang jeg troede, at det var lykkedes, vendte mønstret tilbage til det gamle efter 2-3 måneder. Hvor har jeg dog mange gange grædt af glæde over endelig at tro at løsningen var fundet, kun for at møde glædens modpol – en bitter skuffelse – når alting vendte tilbage til normal.

Da jeg blev 30 var jeg gift, mor til to, husejer, civilingeniør, og i fuld gang med et Ph.D. studie, og udefra så det jo nok ret normalt ud. Men de ressourcer jeg måtte bruge for at få dette til at køre, var pludselig brugt op, og så kollapsede min situation. Jeg kunne simpelthen ikke fortsætte. Jeg blev nødt til at forholde mig til hvorfor jeg fik hovedpine, og det blev starten på en lang rejse. Jeg er stadig på den rejse, og lærer hele tiden nyt.

I dag er der to store forskelle i forhold til før. For det første har jeg ikke længere hovedpine imellem migræneanfaldene. Dette har haft en kæmpe stor betydning for min livskvalitet. For det andet er hyppigheden af anfaldene blevet meget mindre, og de bliver hele tiden sjældnere. Samtidig er anfaldene blevet betydeligt nemmere at slå ned med anfaldsmedicin.

Det er min erfaring, at mine smerter har en årsag, og at nøglen til at forstå og forløse den findes i mit sind. Den største forandring i mit liv er knap nok fraværet af smerter, men den fred jeg har fundet. Med fred kommer glæde, og styrke og en stor appetit på livet. Ingen kortlægning af migræne-triggere kunne nogensinde have bragt den fred og glæde med sig. Jeg under dig at prøve kræfter med det selv, og tage opgaven op. Udnyt det voldsomme motivationsskub du har i smerterne, og sæt din selvudvikling øverst på dagsordnen; arbejd på at udvide din bevidsthed om hvad der egentlig styrer dine reaktioner, hvilke underliggende motivationer, der er begravet i dit sind, og som egentlig vil dig det bedste, men som skaber en masse smerte undervejs. 

Giv aldrig op – søg efter årsagerne, vær modig nok til at gå din helt egen retning. Du har kapacitet til at udvide din forståelse for dig selv, og bogstaveligt talt være den første her i verden, der virkelig forstår dig og værdsætter dig for alt det hårde arbejde, du har ydet. 

Jeg vil gerne hjælpe dig på vej. Det kan både være i form af et enkelt boost, der kan give dig blod på tanden til at kaste dig ud i arbejdet selv. Det kan også være at mødes med nogle måneders mellemrum for at give dig løbende modspil, eller det kan være et mere intenst forløb. I dette arbejde bruger jeg samtaler, hypnoterapi, regression, suggestion, kognitiv terapi m.m. Hvad end det kræver at finde frem til smerternes årsag. Vi søger efter oplevelser, der har haft afgørende betydning for din måde at håndtere dit liv på. Vi snakker om mønstre og finder ud af hvor de kommer fra. Forløser smerte, og finder nye måder at se på fortiden. Hvad som helst for at give fred i sindet. 

Du er velkommen til at ringe til mig på tlf. 30 53 35 05 – også gerne bare til en snak. 

Kærlig hilsen
Anne