Hovedpine/Migræne og Akupunktur

A-akupunktur er en speciallægeklinik for medicinskakupunktur. Lige siden klinikken blev åbnet i 1998 har en stor del af vores kunder kommet til os med et ønske om at blive behandlet for hovedpine/migræne.

A-akupunktur er en speciallægeklinik for medicinskakupunktur. Lige siden klinikken blev åbnet i 1998 har en stor del af vores kunder kommet til os med et ønske om at blive behandlet for hovedpine/migræne.

Akupunktur er effektivt til smertebehandling og anvendes med succes i vores klinik. Målet er at give vores patienter en betydelig bedre livskvalitet med færre smerter.

Det har i mange tilfælde været muligt at skære ned på den medicinske behandling og på den måde mindske mange af de generende bivirkninger, som ofte ses når man tager medicin.

Et af de områder hvor smertebehandling med akupunktur har vist sig særligt effektivt er behandlingen af hovedpine/migræne. Vores erfaring er, at en megen stor procentdel af disse patienter har en gavnlig effekt af akupunkturbehandling. Kronisk hovedpine/migræne er en pinefuld og invaliderende lidelse, som nedsætter livskvaliteten. For de værst ramte er hver dag en kamp.

Det gælder om at undgå for mange sygedage. Derfor prioriteres det højt at passe sit arbejde hver dag. Efter arbejde er der så desværre ikke meget overskud til samvær med fammilien.

En af vores patienter havde det eksempelvis sådan, at når han kom hjem fra arbejde isolerede han sig i et mørkt soveværelse for at restituere sig til næste dag. Fammilie og børn magtede han ikke. Da han første gang kontaktede os, havde han levet på denne måde i flere år.

Han startede efter aftale med 2 ugentlige akupunkturbehandlinger. Alleredde efter de første behandlinger følte han en ændring men han var usikker på om han havde fået det bedre. Efter 4 behandlinger var han ikke længere tvivl han havde fået det betydeligt bedre og havde nu overskud til at være sammen med sin fammilie. Børnene og konen følte, at de havde fået en ny far/ægtemand. Det gode resultat kunne fastholdes med en månedlig akupunkturbehandling.

Denne patient tilhørte den gruppe af patienter som ikke havde den store effekt af de gængse medicinske behandlinger og aldrig havde haft det.

En anden gruppe af patienter vi behandler er dem hvor den medicinske behandling ikke længere har en tilstrækkelig effekt og doseringen nu er så høj at der er mange generende bivirkninger.

Vi har også haft held til at hjælpe yngre kvinder, der ønskede at blive gravide og ville være sikre på ikke at skade det endnu ikke fødte barn ved at indtage medicin.

Når en patient henvender sig med hovedpine/migræne gennemgår vi hvorledes akupunktur behandling kan forventes at hjælpe dem. Vi danner os et overblik over hyppigheden og karakteren af anfald. Anfaldende smerte-scores på skala fra 1-10. Typisk startes der ud med en hyppig behandlingsfrekvens på 2 gange per uge for at opnå kontrol med smerterne. Efter 2-3 ugers behandling kan behandlingshyppigheden nedsættes til 1 gang per uge senere til 1 gang hver anden uge. Det ender typisk med at patienten kan klare sig med en behandling om måneden.

Flere internationale akupunkturartikler underbygger de gode resultater vi ser i vores klinik og for den enkelte patient skal akupunktur ses som et værdifuldt suplement til den nuværende vifte af behandlinger som tilbydes i den etablerede sundhedssektor.

Det er muligt at få økonomisk støtte fra Sygesikringen Danmark og visse forsikringsselskaber til akupunkturbehandling når det foregår på en speciallægeklinik.

Skrevet af Speciallæge Henrik Wanner-Olsen
www.a-aku.dk