Electricitet og magneter kan fjerne migræne!

Elektriske eller magnetiske stimulation af nerver i hjernen eller hovedbunden kan være fremtidige kur mod Kronisk migræne.

Forskerne er ikke sikker på, hvorfor de metoder arbejde, men flere forsøg har vist lovende resultater. Migrænepatienter har en lille batteridrevet apparat i lommen som igen har ledninger op til elektroder i nakken, der er tilkoblet de såkaldte oksipitale nerver i baghovedet. De registrerer smerten fra et migræneanfald og man trykker på en knap som afgir strøm. Nerverne stimuleres og i følge flere forsøg, kan det få migrænen til at stoppe. Forsøg hos amerikanske lægemiddelfirmaer har vist at nogle migrænepatienter har glæde af behandlingen og hos andre virker det slet ikke.

Firmaet Medtronic gennemfører i samarbejde med Michigan Head-Pain i USA et forsøg med 66 migrænepatienter. Dette forsøg vil vare i 3 år. Behandling med magnetisme er mere for migræne med aura, dette forsøg foregår også i Ohio State University i USA. Forsøget ligger til grund for at migræne er en bølge af stærk nerveaktiviteter som skyller over hjernecellerne i hjernebarken.

Behandlingen med magnetisme skal forsøge at forhindre et migræneanfald. Vi ved ikke hvornår dette forsøg er afsluttet, men vil forsøge at finde mere info på et senere tidspunkt.

M.v.h.
Hanne Johannsen