EFT – emotional freedom technique

Det er snart fem år siden, jeg sidst havde migræne, og det er sikkert nemt at forstå, hvilken befrielse det er. Især når jeg fortæller, at jeg havde haft migræne i 37 år. Den metode, som hjalp mig til at få det godt, og som jeg siden har brugt til at hjælpe mange andre mennesker med, hedder EFT.

EFT, som betyder ’emotional freedom technique’, er udviklet i USA i 90’erne. Det er en metode, der er nem og enkel at bruge, og som har vist sig at kunne afhjælpe mange forskellige problemer. For eksempel er den med gode resultater blevet brugt på stress, angst, fobier, afhængighed, fysiske smerter og meget andet. EFT kombinerer Østens gamle viden om energi med moderne psykoterapi. Kort fortalt går metoden ud på, at man fokuserer på det problem, man ønsker at gøre noget ved, mens man ganske blidt banker på forskellige punkter på ansigtet og overkroppen. Det er de samme punkter, som vi kender fra akupunktur, men hvor man der bruger nåle, bruger man i EFT fingrene til at banke med. Der sker ofte nogle positive ændringer meget hurtigt.

Princippet i EFT er, at alt er energi – også vi mennesker. Vores meridianbaner sender energi rundt til vores krop og vores sind, og når energien flyder frit, er vi sunde og raske. Når vi har problemer er årsagen, at der er en blokering i vores energi. Når balancen er genoprettet, er problemet væk. Så enkelt er det.
 
Da jeg første gang hørte om EFT, syntes jeg, at det lød for godt til at være sandt – og i øvrigt også temmelig fjollet - at jeg skulle kunne få hjælp af den her metode. Siden jeg var helt ung, havde jeg lidt af migræne, og med tiden var det blevet værre og værre. Jeg havde prøvet alle mulige behandlingsformer, og efterhånden havde jeg været ved at opgive nogensinde at blive smertefri og få et normalt liv. Men jeg var heldigvis ikke helt afvisende, så jeg besluttede at give EFT en chance. Jeg gik i gang med at sætte mig ind i metoden, som jeg meget hurtigt fik lært, og jeg kunne med det samme mærke, at der skete nogle positive ændringer. Så jeg blev ved, mens jeg fik det bedre og bedre. Efter nogle behandlinger var jeg helt fri for migræne, og det har jeg været siden.
 
I mange tilfælde virker EFT meget hurtigt, og der findes en del historier om metodens fantastiske resultater. For det meste skal man dog have flere behandlinger, og det er vigtigt at være vedholdende, selvom man måske ikke bliver rask på et øjeblik. Hovedsagen er, at man kan mærke en ændring, og det sker næsten altid med det samme. Når man går til behandling, lærer man også at bruge EFT på sig selv, og det er meget nemt at lære. Det er vigtigt for det gode resultat, at man selv fortsætter med at bruge metoden derhjemme. Jo mere man selv gør, jo bedre virker det, og det er godt lige at kunne ’banke’, hvis man får det dårligt. EFT er alle tiders værktøj, som kan bruges når som helst og hvor som helst.
 
Lis Hammer
Psykoterapi og EFT
Vendersgade 4, 2. sal
1363 København K

Mobil: 29462636
www.eft-nu.dk
hamlar@post10.tele.dk