Undgå mad, der kan give dig hovedpine

Før dagbog over dine anfald og se på hvad du har spist dagen før eller flere timer tidligere. Her kan du måske blive klogere, ved at tænke tilbage på hvad du spiste. Ikke blot migræne, men også andre former for hovedpine kan udløses af den mad vi indtager, det er ny forskning som er foretaget af professor Carl Dahllöf som er førende svensk hovedpineforsker. 

Færdigretter, lightdrikke, rødvin, chokolade, citrusfrugter, stærke oste og ting som er røget skal mange passe på. Men hver især må selv gøre deres erfaringer, hvad den ene kan tåle, kan den anden måske ikke, derfor vigtigt, at man lige tænker over hvad man har spist.

Vi kan glæde os over planten stevia, Som er et 100% naturprodukt – ingen kalorier, kan anvendes i stedet for sukker. Har været anvendt i Japan de sidste 20 år. Stevia er godkendt som tilsætningsstof i fødevarer i EU. Brug f.eks. en pille eller to dråber stevia i din kaffe eller the i stedet for en teskefuld sukker. Har hørt at Coca Cola er begyndt at bruge det i stedet for alle de farlige aspataner m.m.
Industrien har ikke været særlig villig til at få stevia godkendt, da der skal så lidt til i forhold til sukker, og der er jo penge i sukker. Så vi må håbe stevia vil blive brugt rigtig mange steder, hvor de nu bruger kunstig sødemidler. Som en nyhed, skal stevia testes som nyt middel mod sukkersyge, I kan læse mere på videnskab.dk om emnet.

Mad som kan trigge migræne og hovedpine:

Røget fisk, pølser og konserveret kød indeholder meget nitrat
Stærke oste som indeholde tyramin
Lightdrikke som indeholder sødemidlet aspartam
Skaldyr kan udløse anfald hos mange
• Stærk krydret mad bl.a. det 3. krydderi. Asiatisk mad indeholder meget glutamat, som også findes i valdnødder, protein og sojadrikke
Rødvin indeholder flavonoider og taniner, som kan udløse anfald
Citrusfrugter, chokolade og slik som indeholder phenylethylamin