SUNDs første hovedpinespecialister dimitterer

I 2016 startede SUND en international, tværfaglig masteruddannelse for sundhedsprofessionelle: Master of Headache Disorders. I fredags blev de første 17 studerende færdige og klar til at bidrage til bedre behandling af hovedpine verden over.  

 

I 2016 startede SUND en ny masteruddannelse SUND: Master of Headache Disorders. I fredags blev de første 17 masterstuderende færdige.

Master of Headache Disorders er en international, tværfaglig efteruddannelse for sundhedsprofessionelle, der arbejder inden for hovedpine. Blandt de nye dimittender er neurologer, sygeplejersker, en fysioterapeut, en pædiater, en neurokirurg og 2 tandlæger. Master-programmet fokuserer på at uddanne hovedpinespecialister for at hjælpe de mange hovedpinepatienter, der i dag har svært ved at få den rette behandling.

”Det har været en stor fornøjelse at se de studerende gå ind i uddannelsen med liv og sjæl. De har været utroligt engagerede og interesserede gennem hele forløbet, og nu er de godt klædt på til at skulle ud og arbejde med hovedpinepatienter i hele verden,” siger Rigmor Højland Jensen, professor og studieleder for Master of Headache Disorders.

Uddannelsen har fået stor opbakning og interesse fra blandt andet patientforeninger, der giver legater til de studerende, og fra internationale eksperter, der frivilligt kommer og underviser på uddannelsen.
 
Tværfaglig undervisning bringer ny viden
Danmark og i særdeleshed Københavns Universitet og Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet-Glostrup har et meget stærkt forskningsmiljø indenfor hovedpine. Derfor har uddannelsen trukket dygtige studenter til sig fra hele verden, for eksempel Mexico, Rusland, Tyskland, England, Grækenland og Iran.

Blandt andet tværfagligheden i efteruddannelsen har været et hit, hvis man spørger en af de nye hovedpinespecialister:

”De studerende er ikke kun læger som mig, men også sygeplejersker, fysioterapeuter og tandlæger. Ved at blande forskellige specialiteter og viden former programmet et helt nyt billede af, hvordan vi arbejder med hovedpine,” siger Anna Göbel, neurolog ved Institut for Neurologi på Lübeck Universitetshospital i Tyskland, i sin tilbagemelding på uddannelsen