Sømmåtte har positiv effekt på stærke kroniske smerter

Den Svenske Sømmåtte virker lindrende på mennesker med stærke smerter eller depression, angst og stress. Det viser undersøgelse fra smerteklinik i Karlstad.

Mennesker, som lider af kroniske smerter i ryg og nakke, får det bedre af at bruge Den Svenske Sømmåtte. Det viser en test udført af psykolog ved Karlstads Universitet: Anette Kjellgren og smerteklinikken på Karlstad Centralhospital. Testpersonerne fik det bedre uge for uge. Områder, hvor de tidligere havde haft meget ondt, blev færre, og ømheden fortog sig i nakke og ryg.

Undersøgelsen antyder også, at sømmåtten afhjalp depression, angst og stress. Resultatet er ikke statistisk signifikant, men testpersonerne var meget glade for behandlingen. Under besøg på smerteklinikken gav de udtryk for, at sømmåtten fik dem til at følte sig bedre tilpas, mere energiske og at de fik flere timers søvn om natten.

Undersøgelsen
Smertecenteret testede to typer sømmåtter: Den Svenske Sømmåtte og en russisk udgave. Undervejs blev der ikke fundet forskelle i resultaterne de to produkter imellem.

De 36 personer, som medvirkede, blev delt ind i to grupper. Den ene skulle ligge på en sømmåtte i et kvarter om dagen. Den anden gruppe skulle ikke foretage sig noget. Forsøget løb over tre uger, og de medvirkende havde alle i gennemsnit lidt af kroniske smerter gennem 16 år.

Undersøgelsen af sømmåtterne blev afsluttet i sommeren 2010 og er godkendt af Den Regionale Etiske Komité. Resultaterne blev offentliggjort i tidsskriftet ”Alternative Medicine Studies” i februar 2011.

Fremtidens smertelindring
Projektet er en prøve. Holdet bag undersøgelsen understreger derfor, at der er behov for flere undersøgelser. Målet er at finde frem til, om sømmåtter kan bruges som supplement til smertestillende medicin eller til behandling af mennesker, der ikke har lyst til at lindre smerte med medicin.

Ifølge de undersøgelsen, som til dato er udførte, er der ikke konstateret nogen bivirkninger som følge af behandlingen med sømmåtter.

Den Svenske Sømmåtte forhandles i Danmark af www.soemmaatten.dk og www.hjemmefitness.dk i Odense, samt et større antal forhandlere i Danmark.

For yderligere information:
files/hovedpineforeningen/Diverse billeder/somaatte_logo.jpg
Anders Lund
Sømmåtten og Hjemmefitness ApS
Email.: info@soemmaatten.dk
Web.: www.soemmaatten.dk
Tlf.: +45 7022 8100