Slip for hovedpine - tag den i opløbet!

8-tallet

files/hovedpineforeningen/Diverse billeder/1 - 8_tallet.png

Nakken er alt for sjældent aktiv, fordi man sidder eller står i den samme stilling mange timer om dagen. Derfor bliver den ofte stiv, fortæller Marie Engel. 

For at varme nakken op før øvelserne, kan man stille sig ret op og ned. Form et 8-tal med hov-edet ved at føre det rundt med langsomme bev

ægelser. Øjnene skal være afslappede og følge med hovedet rundt.

Gentag 8-tallet 10 gange. Øvelsen skal tage fat i musklerne hele vejen ned i den øverste del af ryggen. Begynd og afslut med denne øvelse. 

 

 

Træk nakkemusklerne fra hinanden

files/hovedpineforeningen/Diverse billeder/1 - nakke_musklerne.png

Grunden til, at mange mennesker får spændingshovedpine, er, at musklerne i nakken er spændte. Det kan man afhjælpe ved at trække dem nænsomt fra hinanden. Læg hovedet til siden og før den ene hånd til nakkekanten nedefra og den anden til nakkekanten oppefra.

Fingrene skal være samlede, og fingerspidserne på højre og venstre hånd skal være lige over for hinanden. Træk forsigtigt musklen fra hinanden ved at trække op med den øverste hånd og ned med den nederste. 

Øvelsen skal laves siddende med begge fødder i gulvet. Sådan sikrer man, at man har kontrol over ryggen, ikke falder sammen og ikke risikerer at stå skævt, fortæller Marie Engel. 

 

 

Hagen mod brystet

files/hovedpineforeningen/Diverse billeder/1-ovelse_3.png

Musklerne fra nakken ender helt oppe på toppen af hovedet. For at få fat på de øverste muskler kan man trække hagen mod brystet, så man får en lille dobbelthage, og så man mærker et stræk i nakken.  

Placer fingrene bag på hovedet og tryk forsigtigt med fingerspidserne. Før fingrene længere op på hovedet, så de vandrer op på toppen og ender ned over panden.

 

 

Et tryk med en bold

files/hovedpineforeningen/Diverse billeder/1-ovelse_4.png

Et godt redskab til at komme dybere ind til nakkemusklerne og nakkehvirvlerne er en massagebold. Marie Engel foreslår, at man enten bruger en tennisbold eller en golfbold, hvis man ikke vil investere i en bold, der er lavet til afspænding. 

Den første øvelse kan se svær ud, men når man først har vænnet sig til den, er den nem. 

Man skal finde en dørkarm eller et sted, hvor væggen har en kant. Herefter bukker man sig ned, så den ene side af nakken rammer kanten. Her placerer man bolden. Pres indad med hele kroppen. Sørg for, at fødderne peger ligefrem i samme retning som knæene. Hvis man er i tvivl, om man har fundet det rigtige punkt, kan man køre bolden lidt frem og tilbage. Man er ikke i tvivl, når den trykker det rigtige sted.

 

 

Se mere på www.evivo.dk