Ny migrænebehandling med navnet REYVOW

Der ventes lige nu på godkendelse af endnu en ny migrænebehandling med navnet REYVOW fra firmaet Eli Lilly. Behandlingen er indtil nu kun er godkendt i USA.

Reyvow er en behandling, der indeholder et aktivt stof kaldet Lasmiditan, der virker ved at hæmme inflammationen i hjernens hinder og dermed udviklingen af migræne. Lasmiditan er resultatet af mange års udviklingsarbejde.

Noget af det mest interessante ved Reyvow er, at den receptor i hjernen, som den sætter sig på, også er den receptor som triptanerne sætter sig på. I modsætning til triptaner sætter Reyvow sig dog ikke på en række andre receptorer, som giver sammentrækninger i karrene. Dermed skulle Reyvow give færre bivirkninger og kan udskrives til mennesker med hjertekarsygdomme, der ikke må tage triptaner.

Effekten af medicinen er blevet undersøgt i 2 store kliniske studier med mere end 4000 migrænepatienter og i studiet anvendt til behandling af mere end 20.000 migræneanfald. Studierne viste, at behandling med Lasmiditan er forbundet med en høj grad af smertefrihed, men ligeledes oplevede folk en høj grad af frihed fra de mest generende følgesymptomer som f.eks. lysfølsomhed, lydfølsomhed og kvalme.

Den største ulempe ved stoffet synes at være at den har sløvende effekt, der påvirkede deltagernes evne til at køre bil og navigere i trafikken. Der blev rapporteret om øget træthed i op mod 8 timer efter brug.

Derfor er de aktuelle anbefalinger, at man ikke kører bil eller håndterer tungt maskineri de første 8 timer efter at have indtaget en dosis.

Desværre indeholder studiet ikke en måling af, hvorvidt effekten af medicinen var tilstrækkelig til, at forsøgspersonerne reelt oplevede en bedre livskvalitet. Men vi bliver klogere, når behandlingen kommer i brug og vi får mere erfaringer.