Ny international pris til dansk hovedpineforsker

Dansk hovedpineforskning er i verdensklasse og vækker international opmærksomhed. Senest med en ny hæderspris til overlæge, klinisk lektor Faisal Mohammad Amin.

Det internationale videnskabelige selskab for forskning i hovedpine, International Headache Society (IHS), har netop uddelt hæderspriser til to fremtrædende forskere. En af dem er den danske Faisal Mohammad Amin, der er en anerkendt migræneforsker.

Prisen, der er en såkaldt mid-career-award, er både en anerkendelse for den forskning, Faisal Mohammad Amin allerede har udført, men viser samtidig, at der internationalt er store forventninger til hans kommende forskning. Faisal Mohammad Amin forsker i de underliggende mekanismer for migræne og posttraumatisk hovedpine. Som en følge af prisen, skal Faisal Mohammad Amin give en forelæsning på den næste verdenskongres i IHS i 2023 i Seoul i Korea.

Faisal Mohammad Amin er til daglig uddannelsesansvarlig overlæge ved Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet Glostrup og formand for Dansk Hovedpine Selskab. Han har modtaget adskillige priser for sin forskning.