Ny inhalator kaldet Levadex, giver hurtig, kraftfuld lindring til migrænepatienter

Meget migrænemedicin tager timer før det virker og giver bivirkninger. Men nu er et gammelt migrænestof, der har eksisteret i 60 år, blevet omformuleret og læger siger, at hovedpinen forsvinder hurtigt.

Patientudtalelse: Shuly Edwards elsker at hænge ud med sine døtre. Men den ofte invaliderende migræne, vender hurtigt spillet til smerter.

"Det er som jeg var ramt af en lastbil. Det er ligesom du ikke fysisk er tilstede. Du kan ikke komme forbi denne pulserende følelse, denne tunghed i hovedet, denne dunkende, jagende smerter bag øjet, "sagde Shuly Edwards der lider af hyppige migræneanfald. Hun havde op til 20 migræneanfald på en måned, hvilket gør det yderst vanskeligt for hende at passe tre børn under syv. "Smerten og kvalmen var så overvældende, jeg kunne slet ikke fungere" sagde Shuly Edwards. Hun fik kun lidt hjælp fra medicinen, men det tog timer før det virkede og forårsagede et andet problem. "Jeg fik kvalme af disse lægemidler," sagde Shuly Edwards. Så hun indgik i et klinisk forsøg, for at prøve denne nyhed, hun fik migrænemedicin gennem en inhalator. Det hedder Levadex, udviklet her på Map Pharmaceuticals i Mountain View. Virksomheden har omformuleret et gammelt lægemiddel, der har eksisteret i 60 år, som normalt gives intravenøst, således at det nu kan gives på en ny måde.

Dr. James Wolfe fulgte patienterne i en af de kliniske forsøg. "Når hovedpinen forsvandt som den gjorde, ved to tredjedele af patienterne, og hovedpinen blev væk og patienterne tolererede stoffet uden væsentlige bivirkninger," sagde. Dr. Wolfe. For Shuly betød det ingen kvalme.

"Vi vidste også i vores undersøgelser, at vi kunne holde migrænen væk i 24 og optil 48 timer ved slutningen af et anfald. Ved starten af anfaldet vidste vi, det kunne behandle migræne meget hurtigt, "siger Tim Nelson, den administrerende direktør i MAP Pharmaceuticals. Shuly oplevede lindring på bare 30 minutter-FDA har endnu ikke godkendt Levadex.

Flere kliniske forsøg er nødvendige. Men Dr. Wolfe siger, at det potentielt kunne hjælpe mere end 26 millioner mennesker, der lider af migræne. Dette er et banebrydende produkt, sagde Dr. Wolfe.

Shuly kunne ikke være mere enig. "Jeg kan fungere med mine børn og jeg kan lege med dem, og jeg føler ikke, at jeg er invalideret, og jeg føler mig ikke fanget i min egen krop" sagde hun. Den økonomiske byrde ved migræne er dog stadig betydelig i USA, det anslås at man bruger over 20 milliarder $ årligt.

Kilde: invigorate Communications Stramme (415)946-1058 Kilde map Parmaceuticals, Inc.