Kranio - Sakral Terapi – hjælper mod din migræne

Kranio - Sakral Terapi afspænder dine muskler og frigøre led omkring kranieknoglerne og derved fjerner det spændinger, som påvirker centralnervesystemet.

Migræne opleves meget forskelligt hos det enkelte menneske. Ligeså forskellig kan behandlingen være, da Kranio - Sakral Terapien skal tilpasses det enkelte menneske og derved de spændinger samt skævheder som måtte sidde.

Hvordan foregår en behandling?
Kranio - Sakral Terapi er en meget blid behandling à ca 50 min varighed, hvor terapeuten arbejder med den kranio sakrale puls. Her vil kroppen blive afstresset med den blide behandling som foregår ved at terapeuten mærker rytmen og optimerer den, samtidig med at nakkehvirvlerne rettes og sættes på plads. Herved frigøres spændingerne og blodtilførslen til hjernen og hele kraniet optimeres. Oftest vil der være en dysfunktion af den 11. kranie-nerve som frigøres og ved hjælp af lette tryk på triggerpunkter afhjælpes spændingshovedpinen. KST arbejder på hele det kranio-sakrale system og derfor er korsbenet også en del af behandlingen.
Giver det resultat efter første behandling?
Min erfaring er at mange migræne-klienter har gået med det i mange år og at hele det kranio sakrale system er så spændt og ”stresset” at allerede første behandling vil afhjælpe migrænen. Kun få får en varig effekt efter kun 1 behandling.

KST finder årsagen
Det er vigtigt for terapeuten, at finde årsagen til migrænen, som kan være alt lige fra de omtalte spændinger og skævheder ved de øverste nakkehvirvler, skævheder i occipitalknoglen eller skader efter fald eller stød. Klienten vil få en meget stor effekt, når terapeuten får fat i den fysiske årsag som oftest ligger i kraniets knogler.

Kan børn behandles
Ja, børn er nemme at behandle, da deres knogler er meget blødere og derfor mere modtagelige. Oftest vil det være skader fra selve fødslen, hvor der kan ske det at nakkehvirvlerne drejes enten ved kejsersnit eller når de tages med sugekop. En behandling hos børn vil derfor kun vare 20 – 30 min.

Klienters oplevelser
Det er meget forskelligt, hvordan klienten reagerer på behandlingen, da de oftest har gået med migræne gennem mange år. Mange har endda glemt at et fald eller stød har fremkaldt migrænen. Den største wau-effekt opnås, når terapeuten finder ind til selve årsagen og får rettet de skævheder og ubalancer som måtte sidde. Det kan for klienten opleves som en dejlig afspænding eller voldsom varme omkring de kranieknogler som er i ubalance.
Nogle vil efter kun 1- 3 behandlinger være symptomfri, hvor andre vil skulle have flere behandlinger og hvor behandlingen vil kunne afhjælpe med 50-75 % i forhold til nuværende situation.

Indlæg skrevet af Kranio-Sakral Terapeut Hanne Regel, Ballerup
www.krystalsol.dk