Folkesygdom er stadig lidt af et mysterium

Artiklen i Politikens Lørdags Liv 12.9: Folkesygdom er stadig lidt af et mysterium

 

Rapporten fra Sundhedsstyrelsen 2015 siger:

Migræneramte har årligt 1,7 mio. Flere besøg hos egen lægen end personer uden migræne. Det er 5 pct. Af alle besøg hos egen læge.

Erhvervsaktive med migræne har årligt 3,8 mio. Flere sygedage end erhvervsaktive uden. Godt 14 procent af alle sygedage skyldes migræne.

Migræne koster årligt samfundet 1.2 mia. Kroner i tabt produktion. 

Så kan jeg da ikke forstå hvorfor der ikke ansættes flere neurologer, så folk kan blive behandlet. Og disse tal er sikkert endnu højere, for mange går ikke til læge når de har migræne og de siger heller ikke at de er sygemeldt pga. migræne. Der forskes meget i Migræne I disse år, men det er som om, de er kommet for sent igang, for det tager jo mange år, at få udviklet nye produkter. Det er som om det først er gået op for politikerne de senere år, at det er en sygdom der skal tages alvorligt og der skal gøres noget.

Men jer der lider meget af den, der er god hjælp at hente, der er syv forskellige slags tabletter til migræne, når anfaldene er der, syntes I ikke de hjælper, så kontakt lægen, så I kan prøve en af de andre der findes. Giv ikke op. Mange med svære anfald får også forebyggende medicin og her er der en ny undervejs, som er lavet specielt til Migrænepatienter.