Café sygemeldt

Læs mere her
FÆLLESSKAB DER RYKKER! 
"For sygemeldte, ledige fleksjobbere og nysgerrige"
 

En kold tid

Det er en kold tid vi lever i! - Nej da, det er bestemt ikke alle der går rundt og fryser.
Cirka 80.000 mennesker modtager sygedagpenge, som hovedsageligt stopper efter et år og ca. 30.000 hænger på kanten af deres arbejdsløshedsunderstøttelse fordi de har overskredet deres 2 års frist for at finde sig et arbejde.
Den situation giver let forfrysninger i trygheden hos det enkelte menneske.

Tag dig sammen!
Det ligger i luften at man da bare kan finde et arbejde og lade være med at være så frygtelig kræsen. - Og holde op med at pive!
Og tjah, om man er sygemeldt eller ledig....det er fuldkommen lige fedt, for de der lever af offentlig forsørgelsen (jo, også arbejdsløshedsdagpenge) modtager vel blanke guldkorn til et liv i sus og dus, ikk?
Tidsfrister med deadlines prikker med pistolmunding på rygstykkerne og en del af os reagerer med afmagt og passivitet.

Gyngende værdigrundlag
Det er meget interessant at gennemgribende forskning i de sidste mange år viser, at arbejdsglæde og motivation skaber mindre sygefravær, større medarbejderengagement og økonomisk overskud i en virksomhed. Det er anerkendt forskning at mennesker vokser af blandt andet anerkendelse, tillid, og mulighed for at bruge sine personlige og faglige talenter.

Så er det mildest talt besynderligt at der anvendes et helt modsat værdigrundlag overfor mennesker der tilfældigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom.
Det er menneskets økonomiske status, der bestemmer hvilket politisk værdigrundlag der bruges.
Er man forsørget af det offentlige system, gælder et gammeldags menneskesyn, inspireret af 'den sorte skole': Tidsfrist, konsekvens og kontrol!
Gad vide om det hjælper på motivation og nye muligheder? - Nogle (med ressourcer og netværk i behold) går i panik og finder en løsning. Andre går i baglås fordi der ikke lige findes muligheder i forhold til deres situation. (Så tilhører man...hurra! : "den svage gruppe").

Overlevelse og pauseknap
I 'Café Sygemeldt' har vi besluttet at give ordet til mennesker med 'noget' på hjerte, som kan give meningsfulde input til svære situationer. - Det kan være, som f.eks. sidste tirsdag, oplysning om regler og rettigheder. Det kan også være en velfortjent pause fra besværligheder, som handler om grin, fornøjelse og løsluppent samvær :-) eller information og fif til at få tacklet sine følelser og adfærd, så de kan give én næring i stedet for tæring!
Om tirsdagen kan du møde frivillige oplægsholdere live - og som noget ganske nyt, vil vi indføre at det månedlige nyhedsbrev kan bliver skrevet af andre end os selv! - Vi vil senere sende en mailadresse ud, hvor man kan sende en artikel som forslag til månedens nyhedsbrev fra 'Café Sygemeldt'!

Torvedag og videoer:
Som mange af Jer ved, har venner af 'Café Sygemeldt' været med til at starte vores Samfundsøkonomiske virksomhed, MultiTaske. Vi vil udstille og sælge vores skønne produkter i Politikens Hus lørdag den 17. november kl. 10 - 17 sammen med andre virksomheder, der har en produktion i København. Du kan finde oplysninger om arrangementet her: http://cphmade.org/da/cphmade-market-day.

Derudover kan vi fortælle at Mads Black har lavet en lille video om fremstilling  af vores tasker, som du kan se her

Videojournalist Stine Mathieu, har netop lavet råmaterialet til en undervisningsfilm (for journalister) om vores arbejde i MultiTaske. Den har du mulighed for at se (selv om den ikke er helt færdigredigeret) her.
Vi er glade for at få fokus på hvad det er vi laver, blandt andet sammen med mennesker, der gerne vil opleve trivsel på en arbejdsplads. Hvis du er interesseret, kan du læse mere på MultiTaskes hjemmeside her.
 
Gratis kaffe, husleje m.m.
I 'Café Sygemeldt' betaler vi husleje til vores udlejer (pt. Café K) til alle vores tirsdagsarrangementer.
Det koster 20 kroner pr. person for kaffe, te og husleje.
Penge en mangelvare for de fleste deltagere i 'Café Sygemeldt' -  så bestyrelsen har besluttet at dække 20 kroner fra vores udflugtskasse, så udgiften til at deltage i vores tirsdagsarrangementer holder sig til 30 kroner i alt pr. person, inklusiv kaffe, the og 'gane-rart'!

- Kom som du er og deltag i vores spændende arrangementer - der er ingen forhåndstilmelding til tirsdagsarrangementerne!

 
Varm velkomst til inspirerende novemberfællesskab i 'Café Sygemeldt' 
- fra bestyrelsen og


Susanne Kjær
Forkvinde i Foreningen 'Café Sygemeldt'
www.CafeSygemeldt.dk
Der er åbent arrangement i 'Café Sygemeldt'
hver tirsdag kl. 10 - 13 i Skindergade 26
(ny adresse), København.

Du kan tilmelde dig 'Café Sygemeldt's nyhedsbrev her
Du kan deltage i 'Café Sygemeldt's debatforum ved at tilmelde dig her
og du kan også finde 'Café Sygemeldt' på Facebook her
'Café Sygemeldt' giver næring til den gode tilstand!     
 

Program For Novemberber Måned i København


Tirsdag den 6. November:
Om Nærvær i Dagligdagen
Nærvær er en tilstand, hvor du mærker intensitet, glæde og interessse. Nærværet tænder gnisten i dig. I nærværet viser du dig som den du er. Ærligt, oprigtigt og kraftfuldt.
Hør mere om nærværet og de muligheder du får, når du beslutter dig til at være nærværende og få redskaber til at blive opmærksom på og styrke dit nærvær. Så kan du styrke din personlige gennemslagskraft.
Anne Windfeldt, Konsulent, forfatter og BA i pædagogik

Tirsdag den 13. November:
Virker Positiv Psykologi egentlig?
Vi ved godt, at vi "bare" skal tænke positivt, men det er jo ikke så let, med de sindsoprivende oplevelser man kommer ud for gang efter gang.
Med udgangspunkt i seneste forskning fra bl. a BarbaraFredrickson, Paul Gilbert og Martin Seligman, vil du få forklaringen på, hvorfor det er svært, hvorfor din hjerne ofte modarbejder dig, og hvad forskerne ellers har fundet ud af indenfor positiv psykologi.  Du vil få fif og finter til det, forskningen fortæller os, virker.
Se mere om den energisprederen Marianne Boye på www.movingminds.dk
Tirsdag den 20. November:
"Dovne Robert" har ordet: Menneskeret kontra borgerpligt
Der var efter Anden Verdenskrig bred international enighed om at lave et charter for menneskerettigheder. Altså en oversigt over hvad alle mennesker har ret til uafhængigt af det herskende lokale politiske system. Samfundsstrukturer er forskellige og foranderlige, og dermed også de pligter borgerne i forskellige samfund forventes at udføre. Men menneskerettigheder gælder for alle.

Tirsdag den 27. November:
Selvværd – den mest afgørende faktor for din tilfredshed
Dit selvværd påvirker din tilfredshed, dit parforhold, dit arbejde og samværet med familie og venner. Det er afgørende for, om du er lykkelig eller utilfreds med dit liv.
I foredraget med Mette Glargaard får du svar på  mange spørgsmål om selvværd, samt tips til hvordan du højner det.
www.Metteglargaard.dk

 
    Du finder 'Café Sygemeldt' (ny adresse) her:
    Café K - Skindergade 26, kld. Kbh.
    Hver tirsdag kl. 10.00 - 13.00
    Det koster 30 kr. pr. gang
www.CafeSygemeldt.dk
Mail: CafeSygemeldt@KlarKurs.dk
Forkvinde Susanne Kjær
Tlf. 22 39 07 17