Behandling af migræne: Muligheder, udfordringer og alternativer

Ca. 25% af alle migrænepatienter har aldrig opsøgt deres læge for behandling af deres migræne. Men der er faktisk hjælp at hente.

Henvend dig  til din læge. Der findes 7 forskellige slags triptaner til migræne, virker det første mærke ikke, så kontakt din læge og  prøv en af de andre. Ca. 60% af migrænepatienterne har glæde af triptaner, som er lavet til migræne. Men husk - man må ikke overstige antal dage for indtagelse af triptanerne som er 9 dage om måneden. Virker 1. tablet ikke,  må man tage en mere to timer efter. Mange bruger i stedet alle andre håndkøbsprodukter når de har hovedpine, det er langt farligere og ikke så effektivt. Mange med daglig hovedpine har en medicinfremkaldt hovedpine fordi de spiser for mange piller. (hent en brochure om medicinfremkaldthovedpine på www.hovedpineforeningen.dk under dagbøger og redskaber).

 

Jeg ved en del af jer, ikke kan få den medicin I har brug for. Der er desværre mangel på medicin – ikke set værre de sidste 30 år (udtalt af en læge på morgen TV 6. juli 2023). Det skyldes, at medicinen kommer langvejs fra og problemerne skyldes bl.a.  mangel på råvarer, emballage samt problemer med transport og flaskehalse i produktionen.  Skyldes bl.a. coronaen og krig. Samtidig stiger efterspørgslen på medicin. Er der et bestemt mærke af Triptaner I ikke kan få, så prøv evt. et andet mærke der er syv at vælge imellem. Findes også som næsespray.