Botox kan Lindre eller helt fjerne hovedpine

I BT 29.10.2010 kunne man læse en artikel hvor Botox kunne lindre eller helt fjerne hovedpine og astma, viser forsøg. Botox er nu godkendt som migrænebehandling i både England og USA.
I samme artikel kunne man også læse om en dame i DK, der havde fået sin migræne væk med Botox. Sygdommen var så slem, at hun skulle på pension. Men en Botoxbehandling reddede hende. Hun får nu Botox ca. en gang om året – for en sikkerheds skyld.

Jesper Nygart som driver et privathospital i København oplyser, at han har gode erfaringer med Botox
Han oplyser, at han har behandlet 200 patienter for især spændingshovedpine og omkring 90 % er blevet symtomfri. Behandlingen skal dog ofte gentages med tre-fire måneders mellemrum. V i har knap så gode resultater med migræne, hvor succes-raten ligger omkring 50%. Nogle af mine patienter har været tvunget til at opgive karriere på grund af de hyppige smerter, så de er meget begejstret for den nye behandlingsmulighed.
Lægen har bedst erfaring med at sprøjte Botox ind i pande, tindinger eller tyggemuskler, men i en række tilfælde også i nakken. Nakke udløst migræne og hovedpine er stærkt udbredt. En smertefuld nakke sender en øget strøm af signaler til hjernen og skaber hovedpine. Botox blokerer nerveimpulserne og lammer musklerne. Bivirkninger optræder heldigvis sjældne

En amerikansk-canadisk undersøgelse har vist, at Botox effektivt kan bekæmpe hovedpine og migræne. Et år med Botox behandling har medført en halvering i antallet af anfald hos 70% af patienterne med kronisk migræne. Knut Hagen, norsk hovedpineforsker mener, at der endnu kun er påvist sikker effekt hos personer med kronisk migræne. Den kroniske form findes kun i begrænset omfang. De fleste har midlertidige anfald.

HVAD ER BOTOX ?
Botulinum-toksin, som er det virksomme stof i det kendte lægemiddel Botox, er en af de stærkeste naturlige gifte, som findes.
BARE TO-TRE MIKROGRAM regnes for en dødelig dosis. 12 kilo skal være nok til at aflive det meste af jordens befolkning.

GIFTEN PRODUCERES AF bakterien clostridium botulinum, der findes naturligt i bl.a jord. Forgiftningen som kaldes botulisme eller “pølseforgiftning” kan forekomme i forbindelse med indtagelse af konserveret mad, hvor der er brugt for lidt salt og eddike.

DEN STÆRKE GIFT er oprindelig blevet fremstillet og lagret som et kemisk våben.

Af Torben Bagge

Ja, det er stærke sager vi læser om, utroligt at det kan hjælpe, og at det i små doser efter sigende er uskadeligt for mennesker når man tænker på, at mange får det sprøjtet ind tre til fire gange om året. Men vi må jo ikke glemme, at for dem der får rigtig meget medicin, er det måske mindst lige så skadeligt. Og hvad gør man ikke, når man er på afgrundens rand og intet hjælper.

Hanne Johannsen