• Information
  • Aktuelt
  • Jakob Møller Hansen er leder af nyt Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Jakob Møller Hansen er leder af nyt Nationalt Videnscenter for Hovedpine

Nationalt Videnscenter for Hovedpine skal med Jakob Møller Hansen i spidsen udbrede viden om hovedpine, så endnu flere danskere kan blive korrekt behandlet for deres hovedpine.

I Danmark har 770.000 mennesker migræne eller hyppig hovedpine. Som leder af det nyåbnede Nationalt Videnscenter for Hovedpine skal Jakob Møller Hansen hjælpe med at udbrede viden om hovedpine til både befolkning og behandlere.
 
”Hovedpine er en folkesygdom. Men heldigvis kan rigtig mange behandles for deres hovedpine. Det kræver, at man får talt med sin læge, stillet den rigtige diagnose og får den rigtige behandling. Nationalt Videnscenter for Hovedpine vil gerne hjælpe med alle tre ting ved at rejse fokus på, at hovedpine kan behandles og ved at understøtte de praktiserende læger i deres kæmpe arbejde,” siger Jakob Møller Hansen, leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
 
Jakob Møller Hansen er desuden afdelingslæge ved Neurologisk Klinik og Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet, hvor han særligt har arbejdet med klinisk forskning indenfor migræne, samt patientbehandling i klinikkerne for hovedpine- og apopleksibehandling. Han har tidligere været ansat som post-doc på UCLA, i Los Angeles.
 
Nationalt Videnscenter for Hovedpine etableres i tilknytning til Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet. En af centrets opgaver er, at formidle viden om hovedpine til sundhedsfagligt personale i kommuner og regioner, herunder særligt de praktiserende læger.
 
Folketinget har fra 2018 og fire år frem afsat 2 mio. kr. om året til etableringen af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
 
Fakta om Nationalt Videnscenter for Hovedpine
Nationalt Videnscenter for Hovedpine har til formål:

  • at udbrede viden om hovedpine og behandling
  • understøtte fagfolk i deres arbejde med hovedpine, herunder særligt praktiserende læger
  • Landsdækkende undervisning for fagfolk

 

Yderligere information
Jakob Møller Hansen, Leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine
Telefon: 23392620
Mail: jmh@videnscenterforhovedpine.dk
http://videnscenterforhovedpine.dk/
 

Gå tilbage