Zoom foredrag om menstruationsmigræne

Online (Zoom)

Med læge ph.d. Mona Ameri Chalmer fra Dansk Hovedpinecenter. I foråret havde vi et spændende foredrag med læge, ph.d. Mona Ameri Chalmer der har afsluttet et forsknings-resultat om menstruationsmigræne, som for rigtig mange er et stort problem. Mona har derfor lovet at hun den 5. oktober vil holde et online møde om dette vigtige emne.

En ud af seks (16.6%) kvinder med migræne har menstruationsmigræne. Deres migræne er karakteriseret ved at have hyppigere og mere intensive migræneanfald, som ofte også har ledsagersymptomer som kvalme, lyd, lys- og duftoverfølsomhed. Vi ved, at omkring 26% af alle kvinder med menstruationsmigræne faktisk udelukkende har anfald på menstruationstidspunktet. Menstruationsmi græne adskiller sig klinisk fra anden migræne, er generelt sværere og mere langvarig end anden migræne. Mona Ameri Chalmer henviser til studiet, at flere kvinder med menstruationsmigræne har god effekt af behandling med triptaner (82%) sammenlignet med kvinder med migræne, der ikke er relateret til menstruation (72%). Hvis menstruationscyklus er helt regelmæssigt kan forsøges med:
Størst evidens for Frovatriptan 5 mg x 2 dagligt påbegyndes 2 dage inden forventet menstruationens første dag. Efter menstruationens første dag: Frovatriptan 2,5 mg x2 i yderligere 5 dage. I alt 7 dage.

Særlig effektivt for kvinder der har særligt smertefulde menstruationer forebygges med Naproxen 500 mg 2 x dagligt. Kan startes på menstruations-migrænens første dag eller menstruationens første dag. (den der kommer først) og fortsæt behandlingen i op til 7 dage. Tal med din læge om behandlingen.

Tilmelding på mhforeningenalle@hotmail.com senest den 3.oktober.

Link sendes ud til zoom på mail dagen før. Gratis for medlemmer, ikke medlemmer kr. 50 som betales på mobilepay 3. oktober på 65571