Bemærk! Du skal være medlem af foreningen for at kunne besvare og oprette indlæg i forumet.

Ny herinde. Spændingshovedpine + migræne

Skrevet af: SKS, 14-11-2010 23:09
Hvor blev jeg glad da jeg opdagede denne side. Er rart endelig at høre om personer med samme problem som en selv. :)
Jeg er 20 år gammel og har lidt af spændingshovedpine, stort set hver dag siden jeg var 8 år. Fra jeg vågner til jeg går i seng. For et par år siden begyndte jeg også at få migræne et par gange i måneden. Har prøvet stort set alle behandlingsmuligheder. Synes jeg da selv. Fysioterapeuter, kiropraktor, neurologer, healing, akupunktur, osv osv. Nogle af tingene har lindret lidt i smerten, men dog kun midlertidigt, og de fleste har droppet at behandle mig, da de så det for umuligt at gøre mere. Jeg har gennem årene lavet tusinde forskellige øvelser, der skulle være godt for spændingshovedpinen, men intet af det har hjulpet, hvilket bare gør mig endnu mere fortvivlet hver eneste gang en ny læge giver mig flere øvelser!
Nu er jeg på Glostrup hovedpinecenter, men indtil videre har dette heller ikke gjort en forskel.

Jeg var dog så heldig at jeg for en måneds tid siden fik det tip at prøve at lade være at indtage mælkeprodukter, laktose. Hvilket jeg har prøvet og siden har jeg ikke haft migræne! så håber det forbliver sådan. Er der andre der har erfaring med dette?

Jeg ville utroligt gerne høre, om der er nogle der har forslag til noget der kan lindre spændingshovedpine, eller endnu bedre, få den til at forsvinde? Det er forfærdeligt at vågne hver morgen, og vide man skal gå igennem endnu en dag med hovedpine. øv.
Derudover får jeg også en forfærdelig hovedpine når jeg dyrker motion. Hvilket også gør det umuligt for mig at gøre det. Har været vant til at gå til gymnastik flere dage i ugen, og nu kan jeg slet ikke.
:(
Skrevet af: Skorpionen, 16-11-2010 20:04
Hej Sanne
Velkommen her på siden :)
Du er som du kan se, langt fra alene med din Hovedpine/migræne.....og det er dog alligevel forskelligt hvilken type vi har herinde, men jeg tror spændingshovedpine er rimelig ens for alle, som en tro følgesvend til det øvrige.....det kan næsten ikke undgåes at spænde op, når man har ondt :evil:
Du nævner selv øvelser for musklerne, og ja, jeg laver også øvelser, og træner så godt jeg kan (hvilket næsten er ikke eksisterende i øjeblikket) på den måde kan jeg nogenlunde holde fysioterapeuten væk. Men massage hos en god massør, hjælper også, men er jo lidt dyr at gå til en gang om ugen, selvom det ville være ønskeligt.
:S
Prøv at læse de gamle indlæg, der er måske noget du kan bruge.
Mange hilsner fra en der er dobbelt så gammel som dig :whistle: og har haft migræne/hovedpine dobbelt så længe også :evil: :evil: Skorpionen
PS :Det lyder spændende med de mælkeprodukter, lad os høre hvordan det går....
Skrevet af: lilla, 17-11-2010 19:32
Hej Sanne,

Intolerans, som du åbenbart har overfor mælkeprodukter, kan give migræne. Det er super at du har fundet ud af, at det er det der giver migrænen, så bliv du bare ved med at holde dig fra mælkeprodukterne.

Mht spændingshovedpinen, kan din fysioterapeut på Glostrup give dig øvelser, nye hovedpuder, massage, men også se på dine forskellige arbejdsstillinger og hjælpe dig der.
Der kan være mange årsager til spændingerne. Både fysiske og psykiske. Samtaler hos psykologen på Glostrup, kan afgøre om det vil hjælpe dig med individuel - eller gruppeterapi.
Muskelafslappende midler som fx khlorzoxazon, kan også hjælpe på spændingerne.

Held og lykke med det, og velkommen til siden :)

Kh,

Lena
Skrevet af: sanne, 17-11-2010 19:48
ja det er virkelig dejligt, at jeg fandt ud af hvad min migræne skyldtes! :) .

Jeg har allerede fået nogle øvelser hos fysioterapeuten på Glostrup, men synes bare ikke det gør nogen forskel overhovedet. Er lige før jeg vil sige jeg har fået mere hovedpine siden jeg begyndte på dem. Og det gør det bare sværere at holde ud at lave dem.
Men går ud fra at det kræver længere tid? og at man lige skal vænne sig til dem.

Jeg vidste ikke man kunne få muskelafslappende midler. Men det ville da være rart at prøve det også.

mht. til motion, er der så nogle af jer der har det samme problem, hvor hovedpinen bliver helt ekstrem jo højere pulsen bliver? Og evt nogle forslag til hvad man så kan gøre ?

puha, det er alligevel utroligt, og forfærdeligt, at der er så mange der har hovedpine konstant i så mange år. Jeg synes det er slemt nok at leve med nu. men hvis jeg stadig har det om 20 år, lige som dig (skorpionen), så ved jeg da slet ikke hvad jeg gør.


Tak og held og lykke til jer også :) . Det er rart at snakke med nogle der ved hvad det handler om..
- Sks
Skrevet af: lilla, 18-11-2010 19:50
Hej igen,

Mht. motion: Ingen gode råd. Gør så meget du kan, hvilket sikkert ikke er meget, hvis du er ligesom mig. Før jeg fik hovedpine løb jeg hver morgen og styrketrænede 3-4 gange om ugen. Nu er det noget HELT andet. Små gåture osv. Trist. Men, som sagt, jeg har ikke noget godt råd til dig, bare medfølelse, sorry.
Hovedpinen bliver værre fordi blodtrykket stiger under motion.

Kh,

Lena
Skrevet af: sks, 18-11-2010 20:11
øv :) håbede lige på et godt tip..
men ja det er forfærdeligt at det kan ændre sig så meget !
men man må jo nøjes med det man kan klare så :) . desværre.

- Sanne
Skrevet af: Skorpionen, 19-11-2010 15:47
Hej Sks
Hvad man gør efter 20 år?? jo, man har rigtig dårlige dage, hvor frustrationerne får totalt frit løb :evil: og alt ser total håbløst ud, og man overvejer at smide håndklædet i ringen... Men man kæmper videre....Mand, børn, familie gør at man overlever :) det, og så et hidsigt temperament og særdeles god humor:lol:
Men nej, det er pissehårdt på alle måder...
Knus Skorpionen
Skrevet af: sks, 19-11-2010 17:10
puha! det lyder hårdt godt nok.
humoren har jeg med mig :D og temperamentet kommer nok.
Det må være rart at have mand og børn, der kan få en til at se lysere på det :) ! sådan skal det jo være.. det får jeg forhåbentligt også en dag :D .

Ja det forstår jeg kun!

knus sks
Skrevet af: Mette L, 21-11-2010 19:51
Hej Sanne,

Her øser jeg lige lidt af mine egne erfaringer, og så må du jo se om noget kan bruges.

Jeg har haft migræne så godt som dagligt i 15 år - er i dag 38. Nogle dage er der tale om det jeg kalder mini-migræner og andre dage er det regulære voldsomme migræne anfald. Jeg har god virkning af triptaner, og har lyst til at tage dem 20 dage om måneden, men holder mig til de 9 foreskrevet af Hovedpinecentret. Jeg vurderer fra dag til dag hvor meget smerte jeg mener jeg kan klare lige den dag :( . Jeg har været hele det etablerede (bl.a. 3 år på Smertecentret på Riget og 3 år på Hovedpinecentret på Glostrup) og så meget af det såkaldte alternative, som jeg har kunne tro på, igennem.

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige kostomlægninger inkl. min yndlingsaversion \"Kernesund Familie\", som jeg var på i 3 måneder, hvor jeg ikke spiste sukker, gluten, mælk eller tilsætningsstoffer. Det havde ingen effekt på noget som helst.

Mht. motion har jeg fundet ud af, at langsomme, korte løbeture er godt for mig. Det er som om det lige løsner lidt op, og da jeg løber om morgenen 5 dage om ugen giver det på en eller anden måde mere overskud og energi i løbet af dagen. Og det har jeg brug for med 2 børn på hhv. 4 og 5 år og et super spændende fuldtidsjob. Heldigvis bidrager min mand MEGET herhjemme. Men jeg har indrettet mig sådan, at jeg står op kl. 6, og så er jeg ude af døren 10 min. senere. Jeg bruger så 20 min. på at løbe min lille tur på 3 km. Så er det hjem og i bad, gøre mig selv klar inkl. et 10 min. program for nakke mv. Kl. 7:30 kører min mand på arbejde, og jeg gør børnene klar. Ned til børnehaven, på arbejde i 7,5 time, hjemme igen kl. 17:15.

Jeg har en lang boglig uddannelse, og jeg er sikker på, at det at jeg har et job, der giver mig en masse, at stå op til hver dag og en familie der har brug for mig, gør at jeg har meget få dage, hvor jeg bliver deprimeret og lader migrænen tage over, selv om jeg søreme må hive mig selv op ved nakkehårene mange dage :dry:

Ja, det blev en lang smøre.

Jeg ønsker dig alt det bedste!
Mette L
Skrevet af: sks, 23-11-2010 22:56
Hej Mette,
Det må godt nok også være hårdt at have migræne så ofte! Er virkelig flot du kan arbejde og klare alt det andet, samtidig med. Men hvis det man laver er spændende nok, og du har en familie der hjælper, er det jo perfekt :).

Det må godt nok være lækkert at kunne løbe lidt hver dag! mit problem er bare, at jeg kun kan løbe et minuts tid, og så har jeg så ondt i hovedet, at jeg bliver nødt til at stoppe. Kan kun lave ting, hvor min puls ikke bliver højere. Og det er jo desværre der, man føler man får noget ud af det først. øv.

Lige med hensyn til hovedpinecenteret. Nu har jeg kun været der i et halvt års tid, og har fået forebyggende medicin, som ikke hjalp.
Du har været der i tre år. Hvordan fortsætter de behandlingen? Skal man bare igennem en masse medicin og se hvad der virker, eller er der alternativer? Og hvilken virkning har det haft for dig at være der?

tusind tak og i lige måde!
Sanne
Skrevet af: lilla, 24-11-2010 13:11
Hej Sanne,

Mht motion gælder det om at lave så meget man overhovedet kan, uden at give sig selv mere hovedpine. I mit tilfælde er det begrænset, jeg kan nemlig heller ikke tåle at få pulsen op, eller at bukke mig ned så der kommer blod til hovedet. Men man bliver jo nødt til at holde sig selv igang, så jeg bruger gå-ture, rolige gymnastikøvelser (som fx stræk, og en gammel motionsform der hedder Callanetics, som minder lidt om pilates, men ikke så hård), og så har jeg en wii jeg bruger en gang imellem. Alt det her kan man jo ikke lave på migrænedage, men det er forslag til ting der ikke vil give så meget hovedpine. Og selvom man ikke har det så godt, er det stadig bedre at lave bare et tre-minutters program, end slet intet ;)

Jeg har også en længere uddannelse bag mig, men jeg bruger den desværre ikke, da jeg i flere år nu har været sygemeldt på fuld tid. Det er ærgerligt, og tager lidt tid at acceptere, men så gælder det til gengæld om at finde andre aspekter af tilværelsen, som er gode, og få dem til at veje tungere.

Kh,

Lena
Skrevet af: Mette L, 24-11-2010 13:43
Hej igen Sanne,

Det er ikke altid lige fedt at skulle ud at løbe kl. lidt over 6 om morgenen, men jeg føler virkelig det giver mig noget overskud, og så er der også det med motion og depression. Jeg var temmelig langt nede den gang for snart 10 år siden, da jeg på Smertecentret fik at vide, at min hovedpine var kommet for at blive, og at jeg måtte lære at leve med den. Indtil da havde jeg prøvet alt mellem himmel og jord og havde stadig en stærk overbevisning om, at det bare handlede om at finde den rigtige behandling. Men nej!

Og det troede jeg så igen for tre år siden, da jeg var færdig med at være gravid og amme, altså at det bare handlede om at få det rigtige forebyggende medicinske behandling skruet sammen, og så skulle det nok gå alt sammen. Men efter tre år på Hovedpinecentret er der så godt som intet sket. Jeg blev afsluttet derude i mandags. Jeg har vel prøvet 10 forskellige slags forebyggende medicin og nogle af dem som combos men uden vedvarende effekt. Comboen af 60 mg Saroten og 25 mg Topimax reducerede mine migrænedage til ca. det halve, men det varede kun ved et par måneder. Jeg har været rigtig skuffet undervej, for jeg troede medicinen ville hjælpe. De har faktisk ikke kunne gøre så meget andet for mig, for de mente jeg selv havde styr på de andre ting. Så deres tilbud med fysioterapeut, psykolog og hvad der ellers er, har jeg ikke brugt. Men forhåbentlig kan de hjælpe dig et stykke hen ad vejen.

Hvis du ikke allerede kender til det vil jeg anbefale dig mindfulness meditation. Det har for mig betydet at jeg lever bedre med mine smerter, men de forsvinder ikke, og det er heller ikke meningen med mindfulness meditation. Hvis du har mod på det vil jeg anbefale dig Jon Kabat-Zinns bog \"Full Catastrophe Living\", som også findes som lydbog. Og ligeledes øvelses CD\'erne \"Mindfulness Meditation for Pain Relief\". Jeg har købt begge dele på nettet i en dansk online boghandel.

Held og lykke med det hele.

Og spørg os endelig om alt herinde. Vi er en del med alt for meget erfaring ud i det her :-(

KH
Mette L
Skrevet af: sks, 08-12-2010 17:52
Hej igen Lena,

ja det er meget begrænset hvad man kan lave. Det er frustrerende. Men tak for forslagene. De er værd at overveje i hvert fald. :) og rart med lidt nye ting, i stedet for de sædvanelige.
ja okay. Det er ikke alle der kan holdes oppe af deres uddannelse og arbejde tydeligvis. Det er virkelig ærgerligt. Og forstår kun, at det var svært at accepterer.
det er dog utroligt, at der virkelig ikke kan gøres mere for hovedpinepatienter :/. Der er jo tydeligvis mange der ikke arbejder pga hovedpinen.Hej mette,
Er ked af at høre, at de forskellige behandlinger ikke har virket. Ja men forventer jo lidt, når man tager ind på hovedpinecenteret, at de må have svaret. men nej, ikke altid åbenbart.

Tak for rådet og forslaget med meditation. Vil klart skrive det ned, så jeg har det. Er jo altid en fordel at kunne håndterer sine smerter bedre, selvom det dog er at foretrække, at de forsvinder helt..

Jo tak, det er virkelig rart at snakke med nogen der har erfaring, frem for mennesker der har hovedpine en gang om året og ikke rigtig ved hvad det handler om, og almindelige læger og diverse, der ikke tager en seriøst. thh.. :/

-Sanne
icon